Kako privući pažnju sa luksuznim aranžmanom?

U vašem životu sretaćete se sa brojnim svečanim prilikama. Imaćete šansu prisustvovati venčanjima, manjim i većim, poslovnim susretima, rođendanima, proslavama godišnjica braka, proslavama momčkih i devojačkih večeri, slavama, ali i onima manje srećnim kao što su sahrane, godišnjice smrti ili zadušnice. Brojni faktori, ali i njihov karakter, biće odlučujući faktor u tome za koji i kakav cvetni aranžman ćete se baš vi odlučiti. Naravno, na sve će uticati i forma događaja ili koliko vam neka osoba znači ili Vam je značila. Suština vašeg cvetnog aranžmana je svakako poruka tj.utisak koji njegovim odabirom želite ostaviti da li na goste ili kao gost.

Ali, vi se pitate kako?

Kako privući pažnju luksuznim cvetnim aranžmanom? Ta odluka nije uvek laka i može da dovede do nedoumica. Aranžiranje cveća ima jako dugačku istoriju. Od Dalekog istoka, do Zapada. Upravo recimo u Japanu, aranžiranje cveća ima veoma dugu tradiciju, čak su postojale posebne škole koje su se bavile aranžiranjem cveća. Recimo, danas time se bave cvećare, jednako posvećene i kreativne. Cvetni aranžmani su zaduženi da vam pomognu da napravite iznenađenje, pokažete ljubav, pažnju, i druga osećanja vama dragim osobama, vašim gostima ili da vas kao gosta posebno primete. Cvetni aranžmani nisu samo obavezni deo poklona za voljenu osobu, već se biraju i za majke, sestre, prijateljice, koleginice i druge drage osobe i Vama i njima bitne datume.

Danas se cveće sve češće poklanja i bez povoda, a profesionalci u cvećarama mogu Vam pomoći da napravite pravi izbor ili pak da i sami učestvujete u kreiranju svog cvetnog aranžmana. Danas, kada smo zatrpani medijski glamurom, čak štaviše na svakom koraku nam se nudi, probudiće i u nama maštu i želju za isto.

Posmatrajući venčanja slavnih ličnosti ili neke glamurozne svečanosti, zapazićete koliko su cvetni aranžmani bitan detalj. Sve deluje predimenzionirano i baš danas planetarno su popularni ti predimenzionirani veliki buketi cveća  i predstavljaju bukete koji su upakovani u čvrst papir ili karton i često su veći i od same osobe kojoj su namenjeni. Kod njih je fokus na pakovanju, što ne znači da cveće „pada u drugi plan“. Za ovakve bukete najčešće se biraju orhideje, ljiljani, ruže, gerberi ili margarete.

Nisu samo predimenzionirani buketi popularni. Svakako treba izdvojiti raznolike aranžmane u korpama ili popularne „ box of flowers“, koji su popularni baš unazad nekoliko godina. S druge strane i korpa sa cvećem je tradicionalni cvetni aranžman koji sa sobom nosi notu luksuza i odiše lepotom i posebnošću. Često ste čuli od prijatelja ili vam se predstavljalo kroz medije, filmove, posebno one romantične, korpa sa 101 ružom,  a suvišno je govoriti koliko je popularna i koliko odiše luksuzom. Korpe, ne samo da su luksuzne, već su i pogodne i za putovanja, a i kao pošiljka. Naravno,. Cvetni aranžmani su tu da i svoj dom ukrasite i jednostavno i sebi stvorite poseban ugođaj u domu.

Kako izabrati i kako se odlučiti?

Poklanjanje cveća je jedna vrsta iskazivanja emocija, a samo Vi poznajete jačinu te emocije i zahvalnosti koju nekome upućujete. Da li kao 101 ruža, da li kao veliki poklon, da li kao buket u kojem je slatkiš, da li u obliku srca, da li u kutiji ili kao jedan cvet u ruci, na vama je da izmamite jedan nezaboravni osmeh voljene osobe ili prijatelja ili da nekome ko vam je značio nekad, pokažete da će u vama živeti zauvek.

Najnoviji članci

Kategorije

sr_RSСрпски језик