Koji buket izabrati za Vašeg partnera?

Odlučili ste se da buketom cveća darujete partnera, ali u Vama je nedoumica kakav buket bi bio idealan i privukao najveću pažnju Vašeg partnera? Naravno da ste vi možda jako dobro upoznati sa osobinama i karakterom vašeg partnera, ali u vama je ipak nedoumica šta bi to bilo prigodno. Svakako da i niste možda dobar poznavalac cveća i poruka koje ono svojim darivanjem šalje.

Da, zato je zaista veoma važno odabrati pravi buket,iako će najverovatnije sve što odaberete, vašem partneru značiti mnogo i izazvati osmeh na licu. Darivanje buketa cveća uvek je imalo svoje mesto kroz istoriju i njemu se posvećivala uvek velika pažnja, a zavislio je i od prilika.

Na neki način simbolizovalo je čak i polnu ravnopravnost, pa se među recimo državnicima dešavalo da ukoliko je predsednik neke od država ženskog pola, s druge strane darivao buket cveća i na taj način odavala posebna pažnja i slala snažna poruka poštovanja.

Darivanje buketa cveća svakako je dominantno u određenim prilikama, možda i najdominantnije recimo na dan žena. Međutim, toliko je manifestacija, svečanosti i prilika, tako da je suvišno govoriti o tome kada je pravi trenutak darivanja buketa, a danas veliki broj žena voli da im se pažnja i ljubav poklanjaju skoro svakog dana, a ne samo recimo osmog marta. Svakako da ste vi taj  ko će izabrati povoljan trenutak.

Buketi mogu biti ukrašeni raznolikim cvećem, predstavljati pravu malu prirodnu čaroliju u jednom buketu, ali mogu biti sazdani i od samo jedne vrste cveća. Kakav buket biste recimo vi izabrali, shodno simbolici cvetnih vrsta i karakteru osobe kojoj buket poklanjate? Kako sve to uskladiti?

Postoje danas posebno popularne vrste cveća koje se daruju. Od ruža, karanfila, orhideja, kaktusa, suncokreta, lala, visibaba, narcisa, ljiljana, magnolija, mimoza, irisa, ljubičica, zumbula, hortenzija, gladiola i još mnogo toga. Dakle, izbor je raznovrsan. Vi svakako i nekim idirektnim pitanjima možete od vašeg partnera saznati šta voli ili recimo koja mu je omiljena boja. Boja katkad, koliko god bila privlačna, može značiti i pogrešan izbor.

Ruže su možda i najpoklonjenije cveće, ali imaju i jaku simboliku što se tiče boje, pa ukoliko želite iskazati vernost i ljubav, strast, onda su crvene ruže idealan izbor. Vernost možete iskazati i poklanjajući i zumbule. Tu simboliku imaju recimo i Ljubičice, uz svu svoju plemenitu boju. Poklanjanjem Irisa možete takođe iskazati svoju strast, ali ukoliko se odlučite za plavi, onda osobi želite nadahnut i srećan život. Ako ste vi ta sigurna kuća za vašeg partnera i želite poslati tu divnu poruku, onda bi vaš izbor trebale biti mimoze. Na Mediteranu su poznati i dani Mimoza, koji ujedno simbolizuju dolazak proleća i toplih dana.

Ukoliko je vaš partner dostojanstven i otamen, magnolije će biti idealan poklon. Same po sebi odišu otmenošću i lepotom. U Biblijskom verovanju, Ljiljani su recimo imali poseban značaj. Smatraju se simbolom devičanstva i izborom voljenog bića, a možda je baš to trenutak koji ste vi odabrali. Svoju ljubav i odanost, možete iskazati i buketom crvenih lala. Kao i u svemu, ni u ljubavi ne vlada uvek spokoj i mir, pa ukoliko ste sa svojim partnerom imali mali sukob, idealan način pomirenja bio bi buket hortenzija. U svemu, postoje još i raznorazna verovanja, pa tako recimo voljenoj osobi ne bi trebalo poklanjati gladiole pošto simbolizuju prenagljenost.

Kao što se može primetiti, baš i kao kod ljudi, cveće takođe ima svoje osobine, svoje dobre, ali i loše. Svojom lepotom, ponekad mogu poslati i pogrešnu poruku, ali najčešće, ono će biti idealan način da voljenoj osobi pokažete svoju toplinu i ljubav i koliko vam je do nje stalo. Možda ćete baš u buketu nekog od pomenutog cveća, pronaći miris vaše voljene osobe koji će vas zajedno pratiti celog života.

Najnoviji članci

Intimna večanja

Glamourozna dekoracija, maestralni cvetni aranžmani, udaljenost od gradske vreve, pažljivo smišljeni detalji..Danas se to sve

SRPSKI GOOGLE?

Kada pročitate naslov, pomislite na Google za koji zna ceo svet. Na postoji činjenica o

Kategorije