Tajne najveličanstvenijih cvetnih aražmana

Koliko ste puta skriveno pokušavali, na indirektan način nekome pokazati koliko Vam je do njega stalo i na taj način mu se približiti?

Da li ste uživali u tome ili je to za vas bila enigma? Da li Vam je poklon u vidu cvetnih aranžmana dolazio u misli, kao najbolji način da to uradite?  Koje li su to tajne koje recimo u sebi kriju najveličanstveniji cvetni aranžmani? Da li ste ponekad posmatrajući cveće, osetili da Vam ono govori ili da vam nešto želi reći? Sve to, sadrži u sebi iskazivanje bliskosti i potrebe da se ona pokaže nekom do koga Vam je jako stalo. Da pokažete svojim majkama i sestrama, prijateljicama i koleginicama, koliko vam znače.

Da li ste i koliko često nekome doneli ili poslali buket najlepšeg cveća?

Danas je moguće na različite načine nekome preneti poruke ili skrivena osećanja. Pre svega, velika većina to radi telefonskim porukama, ali i veliki, onaj romantični deo, čini to putem cveća, što priznaćete, izgleda predivno, a i gledano kroz istoriju, posebno graciozno. Pođimo od toga da samo jedna crvena ruža simbolizuje ljubav, a zamislite tek poruku koju šalje korpa sa 101 ružom..želja za nekim ima svoju snagu koja nas često čini odsutnim. Istorija darivanja cveća ostavila nam je veoma jake poruke, poruke u kojima su fascinantne tajne i simbolika. Elegantnim damama se recimo poklanjala bela orhideja, koja je smatrana nežnom i gracioznom. Buket gerbera i ruža je označavao da neko želi da vam priđe i šalje vam poruku da ste neodoljivi.

A tek ljiljan, koji se darivao ako neko misli da ste lepi, dok prelepi karanfili, šalju prelepu poruku koja glasi:“ Moje srce za tebe kuca“. Cveće ima toliko snažnu simboliku, da se danas recimo pojedine vrste, kao što je žuti narcis, koriste kao simbol u borbi protiv karcinoma, najmračnije bolesti današnjice. Neki su išli toliko daleko da su poklanjali čak i uvele ruže, kojima je simbolika da nekoga ne žele više da vide. Koje su onda tajne najveličanstvenijih cvetnih aranžmana? Šta zapravo to predstavlja i kako se do njih dolazi? Možda njihova simbolika koja je objedinjena u jedan aranžman i kao takva data vam da bude vaš poklon iskrene naklonosti  nekoj osobi.

Najveličanstveniji aranžmani mame svojim bojama, dekorom, gracioznošću, a ponajviše fascinantnom simbolikom,  a upravo boje su te koje takođe kroz istoriju imaju svoju simboliku i mnogo toga govore. Crvena boja se izdvojila kao kraljica požude, ljubavi i strasti, bela istinske lepote, ljubičasta ponosa, ali ljubičastim cvećem nekome idete i da iskažete svoju ljubav, roze za one otmenije, plavi buketi uglavnom za dobro raspoloženje, žuti za prijateljstva ili pak ljubomoru, narandžasta simbolizuje energiju, a zelena zdravlje. U tom skladu boja i simbolike samog cveća, možda leži i tajna veličanstvenih aranžmana, jer nije isto da nekom poklonite buket crvenih ili žutih ruža.

Nije isto da li ste nekome poklonili jednu ili tri ruže. Zato je veoma važno pažljivo odabrati svaki cvet i naravno boju cveta. Tako ćete na najbolji način sve svoje tajne i želje prema nekome sakriti u tajnama najveličanstvenijih cvetnih aranžmana i dopreti do nečijeg srca na poseban, a veoma romantičan način.  I da ne poverujete, ova simbolika ima planetarno značenje. Raskošni buketi  su često najbolji pokazatelj raskoši vaših emocija. Često možda nećete imati snage da svoja osećanja pretvorite u reči, jer će neko biti daleko od Vas. Cveće je najbolji način da govorite bez reči, s njim nikada nećete pogrešiti, jer ono će umesto vas na najlepši način nekome poručiti i reći koliko ga volite i koliko vam je do njega istinski stalo.

Najnoviji članci

Intimna večanja

Glamourozna dekoracija, maestralni cvetni aranžmani, udaljenost od gradske vreve, pažljivo smišljeni detalji..Danas se to sve

SRPSKI GOOGLE?

Kada pročitate naslov, pomislite na Google za koji zna ceo svet. Na postoji činjenica o

Kategorije