101 ruža: simbolika i značenje

Kada želite da iznenadite vama dragu osobu, nikada niste sigurni koji poklon bi bio pravi. Opcije su razne: večera, kozmetika ili lep veš. Poklon koji govori više od hiljadu reči, izgleda raskošno i obara sa nogu jeste buket od 101 crvene ruže.

  1. Zašto se poklanja buket 101 ruža?
  2. Koju boju ruža izabrati?
  3. Koje je značenje buketa 101 ruža?

101 ruža je buket koji šalje očiglednu poruku i tako je još od davnina. Ovim znakom pažnje nikada nećete pogrešiti i poklon je koji ne izlazi iz mode. Budite sigurni da ćete voljenu osobu oduševiti ovim znakom pažnje i na pravi način ćete pokazati svoja snažna osećanja.

Značenje buketa – 101 crvena ruža

Poklanjanje cveća se uglavnom koristi za slanje skrivenih poruka. Simbolizuje romantiku, ljubav, strast, brak ali isto tako i plodnost. Sve ono što ne smete da izgovorite, reći ćete upravo ovim buketom.
Zanimljivo je da je značenje buketa 101 ruža drugačije za bračne i nevenčane parove. Kod bračnih parova, buket crvenih ruža predstavlja sreću u braku i iskaz odanosti i velike ljubavi. Dok kod mladih parova, pokazuje strast i snažnu želju za uspešan početak i novu ljubavnu romansu.

Ruže su omiljeno cveće – zbog čega?

Ruže su posebna vrsta cveća, koja ima visoku značajnu vrednost. U pitanju je cveće koje ne možete da uberete na putu do kuće i njihov kvalitet je daleko veći u odnosu na neku drugu vrstu cveća. Ovo ćete primetiti u samom trajanju buketa u vazi, jer ne vene tako brzo i lako kao na primer lale.

Ruže se izdvajaju od ostalih vrsta cveća zbog svoje elegancije, raskošnosti i lepote. Zbog njihovog jedinstvenog i prepoznatljivog mirisa, često se koriste u kozmetici. Pored parfema i krema, u kojima se koriste dugi niz godina, žene su počele da koriste ružinu vodicu za negu i sjaj lica.

Popularne su i zbog različitih boja i oblika u kojima se javljaju. Možete da ih izaberete u skladu sa vašom omiljenom bojom, da pravite razne kombinacije buketa a pored toga, postoje i dvobojne i trobojne ruže. Ruža crvene boje simboliše ljubav i romansu, žuta boja pokazuje prijateljstvo i radost, roze zahvalnost i uvažavanje dok kupovinom narandžastih ruža, pokazaćete želju i strast.

Najbolja prilika za poklanjanje buketa

Svaka osoba voli poklone i mali znak pažnje, stoga prilika za poklanjanje ovog buketa može biti svaki dan. 

Ukoliko želite vašem partneru da iskažete ljubav i privrženost, 101 crvena ruža je pravi način da to i pokažete. Osim lepog gesta, dokazaćete da ste potpuno posvećeni i odani voljenoj osobi. 

Rođendani

Jedna od sjajnih prilika za ovakav buket je upravo njen rođendan. Kada pogleda kroz ključaonicu, neće videti ništa drugo sem velikog buketa i znaće da ste to vi. Proveren način da koji izmamljuje osmeh voljene osobe. 

Dan zaljubljenih

Pored rođendana, buket možete da poklonite i za dan zaljubljenih. Svaki par obeležava 14. februar na svoj način: romantičnom večerom, odlaskom u bioskop ili šetnjom uz reku, ali ono što nikada ne izostaje jeste buket cveća

Da li ste nešto zgrešili? 

U svakoj vezi ili braku postoje usponi i padovi. U momentima kada ste nervozni, možete da izgovorite nešto što ne mislite i time da povredite vašeg partnera. Kako bi izvinjenje bilo potpuno i efektno, pored same reči “izvini” poklonite buket 101 crvena ruža uz kutiju omiljene čokolade i sigurno ćete izgladiti stvar.

Poklon bez povodaPoklon bez ikakvog povoda je ipak najbolji i najiskreniji. Kada se pojavite sa buketom 101 crvene ruže, to simbolizuje jaku ljubav i odanost, koju će vaša voljena osoba sigurno znati da ceni. Ovakvi iznenadni pokloni su upečatljiviji, romantičniji i duže se pamti nego onim danima kada se očekuje. 

Ako želite da pokažete snažnu želju, hrabrost ili privrženost onda je buket 101 crvena ruža pravi izbor. Prilike za poklanjanje mogu biti specijalne, ali isto tako možete da pokažete koliko volite i cenite vašeg partnera svakoga dana. Budite sigurni da nećete da pogrešite i da se osramotite ovim poklonom, možete samo da napravite veliki plus u vašoj vezi. Bez obzira da li ste na početku ljubavnog putovanja ili ste u braku.

Najnoviji članci

Intimna večanja

Glamourozna dekoracija, maestralni cvetni aranžmani, udaljenost od gradske vreve, pažljivo smišljeni detalji..Danas se to sve

SRPSKI GOOGLE?

Kada pročitate naslov, pomislite na Google za koji zna ceo svet. Na postoji činjenica o

Kategorije