Svadbena dekoracija

Bez obzira da li planirate samo “obično” venčanje ili ludu žurku sa najužim krugom prijatelja ili neko ekstravagantno venčanje, svadbena dekoracija zahteva da bude deo vaše priče. Posebno biran, svaki detalj priča vašu ljubavnu priču i daje lični pečat celom događaju.

Da biste postigli “wow” efekat i svoj važan dan pretvorili u čaroliju o kojoj ste oduvek sanjali, važno je krenuti na vreme sa planiranjem i napraviti dobru organizaciju. S obzirom da vas čeka mnogo stvari o kojima treba da mislite, napravite listu obaveza i plan dekoracije:

 1. Odaberite stil koji oslikava Vas
 2. Šta sve treba ukrasiti?
 3. Vodite računa o budžetu
 4. Angažujte profesionalce

Odaberite stil koji oslikava Vas

Ne možete da se odlučite koji je savršen dekor za vaše venčanje, sviđa vam se više stvari, ali ne znate kako da ih uklopite ili jos uvek nemate tačnu sliku kako želite da izgleda vaš poseban dan – klasično? Glamurozno? Tradicionalno? Minimalistički? Ako se još niste odlučili za određeni stil venčanja, to je korak broj jedan.

Usredsredite se na osećaj koji želite da postignete, neka vaše venčanje predstavlja vas. Ako ste romantični neka i venčanje bude takvo, ako uživate da provodite vreme samo u najužem krugu prijatelja, napravite da atmosfera bude intimna. Vaše venčanje će pamtiti i vaši gosti, trudite se da ostvarite svoj san, ali budite ono što jeste.

Šta sve treba ukrasiti?

Počnite sa osnovnim stvarima i to onim redom, kojim će ići ceremornija venčanja. Za pocetak:

 • Dekoracija kapije ili ulaznih vrata
 • Ukrasi za kićenje gostiju
 • Dekoracija mladenačkog automobila
 • Ukrasi za mladenački sto
 • Dekoracija restorana

Budite svesni da, mesto na kojem će biti svadba, bilo da je na otvorenom, u bašti nekog restorana ili u zatvorenom prostoru, diktira stil svadbe. Morate biti svesni da neke lokacije mogu da imaju ograničenja, pa u skladu sa tim morate da prilagodite i vaše zamisli. Ali postoje neke dekoracije koje se lako mogu uklopiti i prilagoditi svakom prostoru:

 1. Cvetna dekoracija. Glavni trend poslednjih godina su viseće cvetne dekoracije. Bilo da je okačeno iznad dela predviđenog za matičara, iznad stolova ili plesnog podijuma, okačeno cveće dodaje još jedan sloj lepote celokupnoj dekoraciji venčanja. Pri dizajniranju ukrasa za sto, cveće je gotovo uvek uključeno i zbog svoje lepote, ali i efektnosti. Aranžmani mogu biti jednostavni, kao nekoliko dugih stabljika u vazi do profesionalno aranžiranih umetničkih dela. Cveće se može koristiti zajedno sa svećama, u terarijumima, isprepleteno oko fenjera ili utkano u girlande oko mladenačkog stola. Cveće je veoma praktično i može da ima mnogo primena, njime možete dekorisati i automobil, i kapiju, ali i napraviti kićanke za goste.
 2. Sveće. Svetlost sveća ima topao sjaj i daje romantičan efekat koji je savršen za venčanja. A postoji mnogo načina da se sveće iskoriste u dekorisanju svadbe.Na pr. za ukrašavanje stola, mali svećnjaci u čašama, plutajuće sveće, veliki stubasti svećnaci, fenjeri, pa čak se mogu se mešati i uklapati sa cvećem da bi se postigao pravi efekat. Prilikom dekoracije sa svećama birajte one bez mirisa, jer su neki ljudi osetljivi na miris. A ukoliko među zvanicama ima dece, bolji izbor bili bi svećnjaci koji su zastakljeni.
 3. Baloni. Ova vrsta dekoracije uvek asocira na dobru zabavu. Dekorisanje balonima nema ograničenja za vašu kreativnost, od pokrivanja zida  balonima, do numerisanja stolova, pa i kačenja o plafon. Možete ih iskoristiti i za ukrašavanje mladenačkog automobila, koristiti balone inicijala vaših imena, napraviti svod od balona.

Vodite računa o budžetu

Napravite spisak svih ukrasa koji su vam potrebni, na primer, viseći lusteri, unikatni pribor za jelo, baloni, stolnjaci, sveće ili cveće koje želite da koristite. Budite precizni i zapišite sve zajedno sa količinom, bojama i ako je moguće gde ih možete nabaviti. Ukoliko ste ograničeni budžetom nađite dobavljača čija se cena usluge podudara sa vašim budžetom i otvoreno razgovarajte o ciframa kako biste videli šta mogu da vam ponude za novac koji ste spremni da potrošite.

Angažujte profesionalce

Ovo će zavisiti od vašeg budžeta. Ali ako vam sredstva dopuštaju – ili ako vaš duševni mir zavisi od toga – angažujte profesionalce! Iako mnoge neveste i mladoženje nisu uvek voljni da rade sa profesionalcima, često smatrajući njihovo angažovanje kao bespotrebni izdatak, njihova stručnost ih čini vrednim troškova. Štaviše, oni imaju ogromno iskustvo u pomaganju i planiranju venčanja. Uz njihovu stručnost, možete da budete sigurni da će vaše venčanje biti upravo onakvo kakvo ste zamišljali.  A uz njihovu pomoć oko dekoracije, vi se možete usredsrediti na druge aspekte venčanja.

Najnoviji članci

Intimna večanja

Glamourozna dekoracija, maestralni cvetni aranžmani, udaljenost od gradske vreve, pažljivo smišljeni detalji..Danas se to sve

SRPSKI GOOGLE?

Kada pročitate naslov, pomislite na Google za koji zna ceo svet. Na postoji činjenica o

Kategorije