Najneobičnija i najzanimljivija venčanja u Svetu

Pozivnica za venčanje?

Pozivamo Vas da s nama posetite najneobičnija venčanja koja su zabeležena do sada u Svetu. Širom ove naše prelepe, raznolike i zanimljive Planete, tradicionalna venčanja zauzimaju prvo mesto u mnogim državama i društvima, međutim, uvek se izdvoji neko koje svojim sadržajem ili karakterom odstupa i zauzima naslovnice brojnih svetskih medija. Neka su izazivala šok i čuđenje, a druga oduševljenje i široku pažnju javnosti.  Mediji su danas prepuni vesti o glamuroznim venčanjima poznatih ličnosti, mesecima se prate njihove pripreme za ceremoniju venčanja, ali i njihovi životi posle toga. Međutim, pojedine ličnosti, bile su nepoznate do svog venčanja, dok su posle postale popularne i prepričavane do danas.

U Svetu je do sada bilo nekoliko fascinantnih venčanja koja su grupisana po kategorijama, od najboljeg ulaska u Crkvu, najmasovnijeg venčanja, najboljeg dvostrukog venčanja, pa čak i do onog najkičastijeg , najiščekivanijeg, najgledanijeg ili pak najjeftinijeg i najglamuroznijeg. U svakoj od tih kategorija, glavne uloge su bile fascinantne. Dok su pojedinci pokušali privući pažnju javnosti glamurom, drugi su išli u krajnost i to radili kičem, jedni skupoćom, dok drugi jeftinoćom, pojedinci su u prvi plan isticali glamur, a drugi skromnost, šalu i zajedništvo.

1969 godine su tako u show programu Johny-ija Carsona, Herbert Kori star 37 godina i 17-to godišnja Miss Vickey, stupili u brak i poneli titulu najkičastijeg venčanja. Svakako, suprotno od toga, najglamuroznije venčanje dogodilo se u Veneciji, a glavne uloge su imali George Clooney i njegova izabranica Amal Alamuddin. Događaj je bio fascinantno osmišljen, do najsitnijih detalja, uz kreacije odela Armanija i brodove Venecije, uz prisustvo brojnih poznatih zvanica, uz skupe poklone i svo blještavilo koje se moglo naručiti. Kontrast svemu, predstavljalo je najjeftinije venčanje, gde je bilo pretpostavite sve suprotno tome, ali istovremeno jako neobično.

Naime, Gipsy Taub i James Smith, doneli su odluku da naprave nudističko venčanje 2013 godine u San Francisku, a ujedno su ga iskoristili i kao protest protiv antinudističkih zakona u tom gradu. Uz muziku marijača, gosti su takođe bili bez majica, međutim skup se nije slavno završio. Policija ih je umotala u ćebad i privela u pritvor. S druge strane, najgledanije venčanje dolazi nam iz Ujedinjenog Kraljvstva. I do danas, Britanska Kraljevska porodica privlači pažnju javnosti, ali te 1981 godine, meseca jula, desilo se venčanje Princa Charlesa i Princeze Diane, a sve je posmatralo 750 miliona ljudi širom Sveta. Venčanja često budu organizovana kao masovna venčanja. Svi znamo i da kod nas u Beogradu svake godine bude jedno takvo. Najmasovnije venčanje do sada održano je u USA, u New Yorku, na Medison Square Gardenu, gde je sudbonosno da 1982 godine zajedno izgovorilo 2.075 parova. Izdvojili smo ovih nekoliko venčanja, kao spektakularna, iako su davno održana i danas su prepričavana i drže svoje rekorde, ali danas iz Sveta može da se čuje još mnogo zanimljivih vesti o neobičnim venčanjima. Od svadbi ronilaca pod morem, slučaj Hašandi Erandi Perere i njenog verenika. Izdvajaju se i dva slučaja venčanja u Svemiru, s napomenom da je jedan od partnera bio na Zemlji. Ruski kosmonaut Jurij Malenčenko i njegova devojka, venčali su se putem video linka. Pojedina venčanja, ušla su na žalost u epicentar događanja i po nesrećnom kraju. Tako se posle prosidbe, Steve Weber udavio pod vodom pokušavajući da zaprosi svoju devojku. Sve se dogadjalo tokom letovanja u Tanzaniji. Kada smo kod nas, na Kalemegdanu se 2018 godine dogodio prelepi slučaj.  Naime, Isidora Novitović je zaprošena, da bi joj posle prijateljica poslala BBC kako je njenu veridbu slučajno uhvatio jedan fotograf iz Banja Luke. Inače, njih dvoje su tog dana prvi put bili zajedno u Beogradu. Možda nekada niste spremni za iznenađenje koje vam priređuje partner, možda s druge strane sve spremno planirate, ali putujući Svetom kroz ova neobična venčanja, spoznaćete svu neobičnost i beskrajnu lepotu koju su nam ona donosila i donose…..

Najnoviji članci

Intimna večanja

Glamourozna dekoracija, maestralni cvetni aranžmani, udaljenost od gradske vreve, pažljivo smišljeni detalji..Danas se to sve

SRPSKI GOOGLE?

Kada pročitate naslov, pomislite na Google za koji zna ceo svet. Na postoji činjenica o

Kategorije