Kontakt

+381 63 8248844

Beograd

Omladinska 15D, Dedinje

TRAVNJAK KAO GOLF TEREN?

Dvorište iz snova, asocira na najlepši travnjak. Mučan period sadnje i čekanja da trava izraste, neizvesnost kakav će izgled dobiti, deo je svakog ovakvog poduhvata i procesa. Ali kada radite sa profesionalcima, nemojte imati brigu.
Saveti koje ćete dobiti od stručnjaka, koji su najbolji u ovoj oblasti, ukazaće Vam na najbitnije stavke, a odnose se na to šta sve podrazumeva sadnju trave i kako se održava svaki travnjak.
Uređenje dvorišta, za svaku osobu koja poseduje kuću i dvorište, velika je obaveza. Travnjak bi trebalo zauzeti najveću površinu, u čemu je lepota svakog uređenog dvorišta. Zasnivanje travnjaka setvom semena trave, postavljanje travnog tepiha, uređenje zelenih površina,
dugoročno održavanje zelenih površina, projektovanje zelenih površina, izgradnja i održavanje zalivnih
sistema, samo su neke od delatnosti i usluga, kojima se bavi Provansa Dekor Centar.

Zasnivanje travnjaka setvom semena.

Proces koji je najbolje raditi tokom proleća ili jeseni kada temperaturna kolebanja nisu izražena i dnevna
temperatura ne prelazi 24°.

Postavljanje travnog tepiha

Priprema zemljišta, neophodna je kako bi se otpočeo proces postavljanja tepih trave. Rolne se postavljaju jedna do druge. Kada se završi sa postavljanjem travnog busena sledi valjanje valjkom kako bi busen došao u kontakt sa podlogom. Prihrana travnjaka i obilno zalivanje se vrše nakon valjanja. Posebnu pažnju neophodno je posvetiti zalivanju travnjaka prvih deset dana nakon postavljanja.

 

Uređenje zelenih površina

Podrazumeva sledeće korake: košenje travnjaka, plevljenje korova, okopavanje biljaka, prihrana veštačkim-organskim đubrivima, orezivanje,formiranje krošnje, biološka-hemijska zaštita od entomoloških i fitopatoloških oštećenja, zalivanje biljaka, sakupljanje lišća…
Dugoročno održavanje zelenih površina odnosi se na pejzažnu ahitekturu i hortikulturu. Kada se odlučite na održavanje zelenih površina, informišite se, jer postoji mnogo koraka.

Negovanje travnjaka, seča stabala, suzbijanje korova, negovanje biljaka, priprema biljaka za zimu.

Projektovanje, izgradnja i održavanje zalivnih sistema.

Nekada zalivanje na klasičan baštenski način crevom, danas ozbiljan i isplativ poduhvat. Za svaku površinu obavezan je jedinstven projekat. Prednosti ove tehnike jesu: ušteda vremena pri zalivanju, smanjivanje obaveze, manja količina utrošene vode, pravilno i potpuno zaliveni travnjaci.