Kontakt

+381 63 8248844

Beograd

Omladinska 15D, Dedinje

Projektovanje, izgradnja i održavanje automatskih zalivnih sistema

Zalivanje zelenih površina spada u neizostavne segmente održavanja svake zelene površine. Ujedno, to je izuzetno komplikovan posao u svakom vrtu, ako se izvodi na klasičan način – baštenskim crevom. Automatski zalivni sistemi su nekada predstavljali luksuz i prestiž za korisnika, ali promenom klime i sve češćim žarkim letima, predstavljaju potrebu kako bi se postojeće zelene površine održale i bile dekorativnije. Obzirom da svaka površina za koju se radi zalivni sistem ima svoje specifičnosti, neophodno je za svaku izraditi jedinstven projekat.

Prilikom izvođenja zelenih površina, uglavnom koristimo dve osnovne vrste zalivnog sistema:

„Kap po kap“

Gde je pvc perforirano crevo sa kapaljkama na razmaku 20, 33 ili 50cm, koje mogu ispustiti 2 do 4l vode na 1 radni sat. Ovo crevo je namenjeno kako za nadzemni, tako i za podzemni način zalivanja.

„Pop-up“

Gde se pvc creva završavaju raspršivačima koji su ukopani u zemlju (nisu vidljivi površinski) i koji se prilikom stvaranja pritiska u sistemu izdižu iznad površine zemlje/travnjaka i raspršuju vodu u mikronskim česticama na pun, pola ili četvrtinu kruga u različitim udaljenostima, zavisno od načina štelovanja kao i samog pritiska vode u vašem dvorištu.

Kombinacijom ova dva sistema za zalivanje, prilikom formiranja vaše zelene površine, mogu se zalivati sve travnate površine, pojedinačno posađene biljke, grupacije biljaka, drvoredi, žive ograde, jednom rečju sve biljne individue na području na kome je instaliran sistem. Takođe, zalivni sistemi se instaliraju i na mnogobrojnim sportskim terenima, uglavnom teniskim, fudbalskim, golf i drugim.
Na vama je izbor zalivnog sistema koji, po načinu rada, može biti ručno pokretanje, što je retkost u današnje vreme kad sve češće koristimo pametne uređaje ili automatsko pokretanje sistema, uz prethodno programiranje vremena zalivanja na
instaliranoj upravljačkoj jedinici, što se ispostavilo u dosadašnjoj praksi kao 95% slučajeva potražnje.

Brojne su prednosti koje Vam ovaj sistem pruža u poređenju sa dosadašnjim načinom zalivanja:

U današnje vreme sve češće predlažemo klijentima instalaciju zalivnog sistema, jer je izuzetno teško (gotovo nemoguće) održati zelenu površinu u životu, a da ne govorimo o atraktivnosti idekorativnosti, kao primarnoj funkciji svake novoformirane zelene površine.

Želite više informacija o našoj ponudi, pišite nam ili nas pozovite, odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku